loader image

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine coffebulava.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino coffeebulava.com  upravlja podjetje Bulava d.o.o., Podgorje 2, 1241 Kamnik, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Podjetje je zavezanec za DDV, matična številka: 6536824000, davčna številka: SI74750615. 

Tel.: +386 51784554

E-mail: [email protected]

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje coffeebulava.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Na spletni strani je možna registracija, ki obiskovalcu olajša vsak naslednji nakup, saj mu ni potrebno vsakič znova pisati imena, naslova, itd. Ob registraciji v sistem spletne prodajalne coffeebulava.com, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki.

Nakup izdelkov je mogoč tudi brez registracije.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

 Cene

Vse cene vključujejo DDV . Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Nobena cena proizvoda ne vključuje stroškov dostave.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Načini plačila

Plačilne možnosti so naslednje:

  1. Plačilo po predračunu (neposredno bančno nakazilo). Predračun za naročene izdelke boste prijeli v  elektronski obliki na vaš e-naslov. Ob prejemu plačila na naš račun vam bomo naročene artikle poslali v najkrajšem možnem času.
  2. Plačilo s sistemom PayPal. Ko opravite naročilo, boste preusmerjeni na varen spletni plačilni sistem PayPal, kjer vnesete potrebne podatke. Lahko plačate s katero koli kartico Visa/Mastercard, tudi če ni povezana s PayPal.
  3. Plačilo s kreditno kartico Visa/Mastercard.

 

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Od trenutka, ko je naročilo oddano na naši spletni strani, se dostava izvede v roku od 2- 5 delovnih dni, v kolikor to ni mogoče vas o tem obvestimo.

Stroški odpreme v primeru nakupa blaga nad 50 € so za kupca brezplačni, saj jih poravna ponudnik (Bulava d.o.o.), če pa je naročilo blaga pod 50 € so stroški dostave 4,87 €. 

Postopek nakupa

Kako naj pripravim naročilo?

Izberite želene izdelke s pomočjo tipke »dodaj v košarico«. Košaro lahko kadarkoli pregledate, preden dejansko opravite nakup. Ko imate vse želene izdelke v košari in ste pripravljeni na naročilo, kliknete tipko »na blagajno«. Če niste registrirani uporabnik je potrebno napisati vse podatke, v nasprotnem primeru kliknete na »Stalna stranka? Kliknite tukaj za prijavo«. Če imate kupon za popust kliknete na tipko za vnos kode kupona. Nato vas sistem povpraša o želenem načinu plačila. 

Po oddaji naročila, prejme kupec na svoj elektronski naslov potrdilo o oddaji naročila. Ko je naročilo oddano, kupec in ponudnik prejmeta vsak na svoj elektronski naslov podatke o naročilu. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

V primeru, da želite vpogled v zgodovino nakupov, se prijavite v spletno trgovino in desno zgoraj kliknite na “Moj profil”. Zgodovino nakupov najdete v vaši nadzorni plošči.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči na kontaktni elektronski naslov [email protected], da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago je potrebno vrniti prodajalcu na sedež podjetja Bulava d.o.o.( Podgorje 2, 1241 Kamnik).

Ponudnik, ko prejme vrnjeno balgo vam vrne celoten znesek kupnine v primeru:  če je vrnjeno blago nepoškodovano, v originalni in neodprti embalaži. Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Kupnino vrnemo na račun kupca, ki ga mora navesti ob vračilu. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov.  

Način izvrševanja pravice

 Kupec je dolžan prodajalca v roku iz zgornjega odstavka pisno obvestiti o odstopu od pogodbe, pri čemer ni dolžan navesti razloge za svojo odločitev. Kupec obvestilo naslovi na sedež podjetja prodajalca (Bulava d.o.o., Podgorje 2, 1241 Kamnik) ali na kontaktni elektronski naslov: [email protected]

Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Kupec mora blago, prejeto na podlagi pogodbe od katere je odstopil, vrniti ponudniku hkrati s sporočilom o odstopu ali pa najkasneje v roku14 dni po poslanem sporočilu o odstopu. Vse našteto ne velja za prehrambne in hitro pokvarljive article.

Obveznosti kupca pri odstopu od pogodbe in stroški povezani z odstopom

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, blago mora biti nerabljeno, in v originalni embalaži.

Kupec sam nosi breme za nevarnost izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi vrniti ali zamenjati, razen če je do tega prišlo brez njegove krivde.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek, ki nastane pri vrnitvi predmeta nakupa

Obveznosti prodajalca pri odstopu od pogodbe

V kolikor v primeru odstopa od pogodbe, na željo kupca ni bila izvršena zamenjava blaga, prodajalec vrne celotno kupnino takoj, ko je to mogoče, sicer pa najkasneje v roku štirinajstih (14-ih) dni od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe. Kupnina se vrne na kupčev TRR, ki ga ta sporoči hkrati z obvestilom o odstopu.

 Kupec nima pravice odstopiti od pogodbe: 

Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo (živilsko blago) ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Prodajalec ne bo sprejel vrnjene pošiljke, če bodo pri njej vidni kakršnikoli znaki uporabe, zlasti kot:

  1. V primeru zapečatene opreme je pečatnik (npr. original nalepka) odlomljen ali poškodovan;

2.Odprta vsebina pri pokvarljivem materialu (pri prehranskih artiklih odprta oz. poškodovana embalaža in poškodbe na embalaži neživilskih izdelkov oz. njihovo odprtje);

3.V primeru mehanskih poškodb blaga;

  1. Če kupec vrnjenega blaga ni pravilno in primerno zaščitil za transport in bi lahko to povzročilo nadaljnje napake v delovanju opreme.

Garancija

Kupec lahko reklamira blago, če le to nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali pa kako drugače odstopaj od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine. Vračilo je možno na naslov: Podgorje 2, 1241 Kamnik.

 Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej nevedena.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno – zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Celotna uporabniška seja v spletni trgovini teče v varnem načinu s pomočjo protokola HTTPS, ki uporablja SSL (Secure Sockets Layer).

Podatki se kodirajo s 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino (gesla, osebni podatki ipd.).

Pri plačevanju s kreditnimi in plačilnimi karticami uporabljamo transakcijski sistemi PayPal in Cardinity , tako da podatki o vaši kreditni oz. plačilni kartici po varni povezavi potujejo neposredno v avtorizacijski center in se v sistemu Spletne trgovine ne shranjujejo. Podatkov o plačilnih oz. kreditnih karticah ne hranimo.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja in komentarji uporabnikov

Odzivi uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetnih in ugodnih nakupov!