loader image

Karamelni frappuccino kot v Starbucksu

Danes vam bomo predstavili recept za frappuccino, točno takšnega, kot ga strežejo v Starbucksu!🔥 

RECEPT ZA FRAPPUCCINO:

SESTAVINE:

✏️ 3/4 skodelice drobno zmletega ledu

✏️ 60 – 80 ml sveže pripravljenega espressa

✏️ 250 ml mleka

✏️ 30 ml karamelenga sirupa

✏️ vanilijev ekstrakt po okusu

✏️ stepeno smetano za dekoracijo

✏️ karamelni sirup za okras

POSTOPEK:

1. Začnemo tako, da v mešalniku postopoma mešamo in dodajamo led. Ta korak je ključen, saj ledena osnova določa teksturo in svežino našega napitka. Nadaljujemo z dodajanjem mleka. Prednost mleka je, da lahko dodate mleko z nizko vsebnostjo maščob ali katero koli drugo vrsto alternativnega mleka, ki vam je všeč – mandljevo, ovseno, kokosovo itd.  Torej, če ste vegetarijanec, je ta recept primeren tudi za vas. Kako pripraviti mandljevo mleko si oglejte v članku.

2. Sledi dodajanje sveže pripravljenega espressa, ki ga lahko nadomestimo tudi z drugimi vrstami kave, pripravljene po vaši najljubši metodi, na primer turško kavo ali pripravljeno v kafetieri.   Dodamo še karamelni sirup, ki napitku doda bogat okus in nežno sladkost. Okus zaokrožimo s kapljico vanilijevega ekstrakta, ki poudari poseben okus napitka. Če ga nimate, lahko brez težav nadaljujete brez njega.

3. Ko so vse sestavine v mešalniku, jih zmešamo na visoki hitrosti, dokler ne dosežemo kremaste konsistence. Postopek traja le eno minutko, dokler zmes ni enakomerna in gosta.

4. Zdaj je čas za okrasitev. Notranjost kozarca prelijemo s karamelo, kar mu doda estetski užitek. Ko je kozarec pripravljen, vanj previdno vlijemo pripravljeno mešanico iz mešalnika. Na vrh dodamo stepeno smetano, ki jo lahko okrasimo po lastni želji. Za piko na i dodamo še nekaj kapljic karamelenga sirupa, ki doda končni dotik elegance in sladkosti.

In tako je karamelni frappuccino, kot iz Starbucksa, pripravljen za uživanje v udobju vašega doma, kadarkoli si ga zaželite.

Shrani, da ne izgubiš!